Saturday, January 4

Prinsip Perakaunan or ICT ?

04/01/2014
Assalamualaikum reader(s)




Holla holla :') hikhik lama Dayg tak update , biasalah musim persekolahan dah tiba so no lappy 24/7 again . Tahun ni Dayg masuk tingkatan 4 jadi Dayg mesti pilih course apa yang Dayg perlu ambik . Kalau mengikut result pmr Dayg 2A5B1C , sekolah masukkan Dayg ke kelas 4C , jadi pelajar kelas tersebut diwajibkan mengambil antara course prinsip perakaunan atau ICT . hmmm

Jadi  nak pilih apa ni ? sobssobs , Dayg tak suka kira-kira and Dayg tak suka ambik tahu pasal benda dalam lappy , micro chip ? microwave ? ram ? hardisk ? haha tapi alhamdulillah maths dapat B . Jadi Dayg ambik akaun dahlah kelas Dayg ada ekonomi asas main kira-kira jugak :'( apalah nasib . Tapi Dayg ada mohon Kolej Teknik di Sabah area Likas mudah-mudahan dapatlah tu pun Dayg mesti ambik course kesetiausahaan yang ni Dayg suka and perdagangan yang ni tak suka harhar . kira-kira jugakkk . So keputusan permohonan keluar minggu depan semoga Dayg dapatlah , amin :D

Lagi satu , siapa yang rajin komen entry Dayg dulu-dulu tu , sorry kalau tak reply , Dayg memang buzy time sekolah dahlah kelas Dayg atas sekali tingkat 3 -_- tak lama kurus. Jadi Dayg akan usahakan jugak membalas komen anda ye :*

Nota pink : Sesiapa yang ada pengalaman ambik akaun atau ICT tu share-share lah dengan Dayg :)

15 comments:

  1. salam perkenalan dayang. dayang kena buat pilihan betul2. ini untuk masa depan dayang. btw good luck dear :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam perkenalan jugak kak :) tu lah kak insyaallah pilihan dayg sekarang ni boleh menjamin masa depan dayg , amin . thanks kak :D :D

      Delete
  2. Replies
    1. thanks sharing :) dayg mmg nak ambik akaun hehe~~

      Delete
  3. Hehehe Dayang bila dah amek akaun tu kena rajin..hehe lagi-lagi pasal format dia..lagi best amek ICT yang..krj kursus ad buat blog..Sy dulu amek ict,akaun ngan eko..perghhh memang..ahaha..btw,pilih yang terbaik yang utk masa depan.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak ambik tiga3 sekali , wow trbaik la akak . ibu dayg tak kasi dyg ambik ICT haha . hehehe

      Delete
  4. dulu akak terpaksa ambik ict.. cikgu masukkan akak kat kelas ict.. akak tak suka sebab .. nak on PC pun akak tak pandai masa tuu.. haha tapi alhamdulillah, bagi akak ict senang ajer... senang score A/B .. Last2 akak suka dan minat ngan multimedia and ict .. sehinggalah terciptanya sebuah blog. hheheheheheheheheh

    ReplyDelete
  5. i dulu ambik accounting. at first dapat science 1 ada bio. bcs of taknak study bio i mintak tukar kelas science 2. so kena choose either accounting or LK. so i prefer accounting. but ya at the same time kena belajar addmaths pyhsics chemist. so far accounting okay but time coursework tu agak complicated jugak. hehe. whatever it is. all the best and do yr best =D

    ReplyDelete
  6. kmk dolok xminat akaun..tp now dh sgt2 minat akaun..lebih senang drpd terpaksa hafal mcm2 fakta..haha..kmk suka kira2...apa2 pn pilih yg terbaik utk ktk.. :)

    ReplyDelete
  7. ouh sabah .. tgal sbh ka ? semoga buat plihan terbaik jgn jd mcm nil .. 3 kali jmpa pgetua sowg2 he

    ReplyDelete
  8. prinsip perakaunan ok.
    ict pon ok.
    tgk kemampuan lbh tang mane. xD

    ReplyDelete
  9. Hi! 안녕하세요~~! We are Twinscraftlife! we sell
    purely handmade products such as pouch,
    phone cover, pencil case, and more cute items!
    쇼핑하시면 더 감사합니다~~^^
    http://twinscraftlife.blogspot.com

    ReplyDelete

Kata-kata itu satu doa.